• 1399/12/18 - 08:22
  • تعداد بازدید : 30
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پخش الزامات بهداشتی دامپزشکی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز از صدای کرمان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان،دکتر فهیمه دلفاردی مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان صبح امروز در گفتگوی رادیویی با صدای کرمان الزامات بهداشتی دامپزشکی جهت خرید و نگه داری ماهی قرمز شب عید را تشریح کرد.

دلفاردی ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای همه همشهریان، با توجه به شیوع ویروس کرونا در منطقه جنوب کرمان همانند  سایر مناطق کشور و جهان و نگرانی اغلب افراد جامعه از خرید ماهی قرمز بدلیل احتمال انتقال ویروس کرونا اظهار داشت:ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفا به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی می باشد و در صورت تماس افراد با ماهی یا آب حمل و نگهداری بایستی بلافاصله  نسبت به شتشوی  دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده های مناسب اقدام شود.

ایشان در خصوص الزامات بهداشتی در عرضه خرده فروشی ماهی قرمز توسط فروشندگان گفت:ماهی قرمز بایستی در واحدهای  صنفی مجاز و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی عرضه شود و فروشندگان بایستی مواردی از قبیل تهیه ماهی از مراکز عمده مجاز ، شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری ،تخلیه مستقیم آب حمل  به شبکه فاضلاب،عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی ،رعایت بهداشت فردی و محیطی و عدم فعالیت افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی می باشند را مد نظر ویژه داشته باشند و بدانند که عرضه سایر گونه های جانوری (خزندگان،دوزیستان،نرم تنان مانند مارآبی،لاک پشت گوش قرمز،حلزون و...)ممنوع می باشد و برخورد قانونی لازم صورت می گیرد.

وی به همشهریان توصیه کرد که در زمان خرید ماهی قرمز به مواردی از قبیل تهیه ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز ،خودداری از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل،استفاده از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل،عدم خرید ماهیان بیمار با علائم شنای غیرفعال،فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست،تعویض سریع آب نگهداری ماهی پس از انتقال به منزل،تخلیه  آب تعویضی ماهی مستقیما در شبکه فاضلاب و عدم ریختن آب در معابر عمومی،کلرزدایی آب شهری چند ساعت در هوای آزاد جهت استفاده ماهی،استفاده ازظروف با دهانه باز (دهان گشاد)،استفاده از 1لیتر آب به ازای هر قطعه ماهی ،نگهداری ماهی در دمای بین 22-26در جه سانتیگراد،تهیه غذای ماهی قرمز از فروشگاه های عرضه ماهی زینتی ،عدم تعویض یکباره آب و تویض هر بار 25درصد از کل آب ،استفاده از دستکش بخصوص در افراد با سابقه بیماری و یا حساسیت های پوستی در زمان تعویض آب  و یا دستکاری ماهی و همچنین ضدعفونی ظروف نگه داری ماهی با استفاده  از نمک به میزان 3 درصد و یا سایر ضدعفونی  کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم،پرکلرین یا تباین را مدنظر داشته باشد.

مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان در پایان افزود: همشهریان گرامی در پایان نوروز بایستی ماهی ها را در محل های تعیین شده توسط شهرداری رها سازی کنند و بمنظور حفظ اکوسیستم از رها کردن ماهیها در رودخانه ها و نهرها خودداری کنند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 272160
کلمات کلیدی
sardabir سردبیر

sardabir سردبیر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید