• 1401/05/29 - 09:11
  • تعداد بازدید : 145
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان در برابر شیوع بیماری تب مالت(بروسلوز)

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان،دکتر مطهره خوشکام مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان گفت: تب مالت بیماری خطرناک و مشترک بین انسان و دام می باشد.

وی با اشاره به اینکه دام‌هایی که به این بیماری مبتلا شده اند باید از گله حذف شوند گفت: یکی از علایم مهم این بیماری در دام سقط جنین است.

راه‌های‌ انتقال بیماری‌ به ‌انسان:‌

  • مصرف شیر خام آلوده یا فرآورده های لبنی حاصل از آن که به خوبی جوشانده نشده
  • استنشاق هوای آلوده در محیط‌های نگهداری دام
  • ورود باکتری از راه خراش های پوستی و ملتحمه چشم

موارد بروسلوز انسانی ناشی از مصرف گوشت و فرآورده‌های آن کمتر از موارد ناشی از مصرف فراورده های لبنی آلوده می‌باشد. دلیل این امر پختن مناسب گوشت دام و حساسیت باکتری بروسلا(عامل بیماری تب مالت) به دما  است.

 

راهکارهایی در زمینه پیشگیری از تب مالت در انسان:

  • جوشاندن شیر به مدت 10_5 دقیقه در حرارت 60 درجه (میکروب تب مالت در شیر با جوشاندن از بین می رود)
  • استفاده از وسایل حفاظتی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس غیر قابل نفوذ در زمان تماس با دام
  • خودداری از مصرف شیر خام یا جوشانده نشده
  • خودداری از مصرف پنیر تازه محلی مگر اینکه پنیر حداقل چهل روز در آب نمک نگهداری شده باشد( برخی منابع تا 2 ماه را نیز توصیه کرده اند)
  • مصرف شیر و سایر فرآورده های لبنی پاستوریزه و سالم


دکتر خوشکام در پایان افزود: علائم تب مالت می تواند پس از چند هفته تا چند ماه، از بین رفته و دوباره بازگردد و در برخی افراد، تب مالت می تواند مزمن باشد و علائم آن تا چندین سال ادامه یابد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 289463
کلمات کلیدی
sardabir سردبیر

sardabir سردبیر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه