_توصیه های بهداشتی در خصوص شیر خام
مسئول آموزش و ترویج اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان بیان داشت: شرایط مصرف شیرخام می تواند یکی از راه های احتمالی انتقال برخی میکروب ها و بیماری ها به انسان باشد بنابراین دامپزشکی سعی می کند فرآیند نظارت بهداشتی، شرایط عرضه و مصرف این فرآورده خام دامی به بهترین روش ممکن انجام شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان،توصیه های بهداشتی در خصوص شیر خام:
- برای این که به تب مالت و سل دچار نشوید حتما" از شیر پاستوریزه استفاده کنید.
- در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه حتما شیر خام را قبل از مصرف بجوشانید.
- با پاستوریزه کردن شیر، درصد انتقال آلودگی ها از شیر به انسان کاهش می یابد.
- در صورتی که ناگزیر از مصرف شیر به صورت غیر پاستوریزه هستید شیر را بجوشانید و بعد از رسیدن به نقطه جوش و شروع به قل زدن اجازه دهید شیر 3 تا 5 دقیقه بجوشد.
- نمی توان دام بیمار مبتلا به بروسلوز( تب مالت) را از روی ظاهر شناسایی کرد پس باید هر دام را آلوده فرض کنید و شیر را به صورت پاستوریزه مصرف کنید.
- خوردن آغوز، سرشیر و محصولات لبنی مانند پنیر، خامه، بستنی و ... که از شیر غیرپاستوریزه و نجوشیده تهیه می شوند می تواند باعث انتقال بیماری به انسان شود.
- خوردن بستنی تهیه شده از شیر غیر پاستوریزه و آلوده می تواند باعث ابتلا به تب مالت شود.
نظر دهید