• 1399/02/27 - 11:55
  • تعداد بازدید : 1402
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
کرونا را جدی بگیرید:

توصیه های دامپزشکی در زمان شیوع ویروس کرونا، بیماری کووید19

بر اساس برخی آزمایشات و تحقیقات آزمایشگاهی در دنیا ویروس کویید 19از انسان به حیوان منتقل می شود و هنوز دلایل قطعی برای اثبات اینکه حیوانات اهلی یا وحشی قابلیت آن را دارند که ویروس را به انسان انتقال دهند وجود ندارد و این موضوعی است که در گذر زمان باید مشخص شود.

ویروس کرونا به صورت مکانیکی از دام ها، حیوانات خانگی و فرآورده های خام دامی می تواند به انسان منتقل شود واین نکته ی مهمی است که همه دامپزشکان و تکنسینهای مرتبط، دامدارن، صاحبان و فروشندگان حیوانات خانگی، افرد شاغل در مراکز تولید، بسته بندی، حمل، توزیع و عرضه ی فرآورده های خام دامی اعم از گوشت، لبنیات، عسل و...، اصناف مرتبط و مصرف کنندگان این فرآورد ه ها لازم است به آن توجه داشته باشند.

توصیه های مهم بهداشتی:

1.در صورت ابتلا به بیماری های تنفسی، همان مواردی را که برای پیشگیری از انتقال بیماری به انسان رعایت

می کنید، نسبت به حیوانات هم رعایت کنید. حتی اگر نشانه ای از بیماری ندارید، با فرض احتمال آلودگی، هرگز بدون قرار دادن پوشش روی دهان و بینی (ماسک، دستمال و حداقل آرنج) در کنار حیوانات عطسه یا سرفه نکنید. حتی اگر حیوانات نسبت به این ویروس حساس نباشند و بیمار نشوند، قطرات بزاق و ترشحات بینی، روی پوشش بدن و مخاطات آ نها می نشیند و از این طریق به سطوح و افراد دیگر منتقل می­شود.

2.از انواع حیواناتی که دارای نشانه های بیماری تنفسی هستند، فاصله بگیرید و همه نکات بهداشتی را تا بهبود

آن ها رعایت کنید. تلفات و موارد غیرطبیعی بیماری آ نها را به دامپزشکی اطلاع دهید.

3.بیمار یا غیر بیمار، قبل و پس از دست زدن به حیوانات، حتماً دستها را با آب گرم و صابون بشویید و با دستمال

خشک کنید، در صورت در دسترس نبودن آب و صابون، از مواد ضدعفونی استفاده کنید.

4.با دست نشسته یا ضدعفونی نشده به خوراک، آب، غذا، وسایل و داروی حیوانات دست نزنید و از تماس این

موارد با سطح زمین و دیگر سطوح نامطمئن جلوگیری کنید.

5.از بوسیدن حیوانات خودداری کنید و اجازه ندهید آن ها شما را لیس یا نوک بزنند.

6.شعار در خانه ماندن برای قطع زنجیره ی انتقال ویروس فقط مختص انسان ها نیست. لازم است به حیواناتی هم

که در خانه نگهداری می شوند تعمیم داده شود؛ مانند سگ، گربه، مرغ و خروس و دیگر پرندگان.

7.لازم است از حضور افرادی که دارای نشانه های مشکوک به بیماری های تنفسی هستند در محل نگهداری و

پرورش انواع دام( اعم از نشخوارکنندگان، تکسمی ها، پرندگان، آبزیان، زنبورعسل و کرم ابریشم)، کشتارگاه ها، مراکز جمع آوری شیر، تولید، بسته بندی، حمل، توزیع و عرضه ی انواع گوشت و فرآورده های خام دامی و خوراک دام جلوگیری شود. افراد مبتلا به بیماری ضروری است تا 15 روز پس از بهبود همچنان از محیط کار دور باشند.

8.از ورود موش، حشرات و پرندگان آزاد پرواز و وحشی به جایگاه نگهداری انواع حیوانات و انبارهای علوفه، دان، غذا و ابزار مورد استفاده جلوگیری کنید.

9.وسایل مربوط به پرورش و نگهداری حیوانات(دامداری، مرغداری، آبزی پروری، زنبورداری و... )را امانت ندهید و امانت نگیرید. در صورت اضطرار، حتماً قبل و پس از امانت باید شسته و ضدعفونی شوند.

10.کود و فضولات دامداری ها و مرغدار یها محل مناسبی برای بقای میکروب ها هستند؛ جمع آوری و انتقال آن ها را با رعایت نکات بهداشتی به طور مرتب انجام دهید .

11.اگرچه گفته شده است ویروس کرونا از راه نیش حشرات منتقل نمی شود ولی لازم است به عنوان ناقل مکانیکی ویروس از مبارزه با آ نها غافل نشوید.

12.محل نگهداری انواع دام و محیط پیرامون آن را با استفاده از مواد ضدعفونی، آهک پاشی یا شعله دهی از

آلودگی ها پاک کنید.

13. حوضچه ی ضدعفونی را در ورودی واحدهای آبزی پروری، زنبورداری، دامداری، مرغداری، و سالن­ها به منظور پاکسازی کفشها و وسایل نقلیه، فعال نگه دارید.

14 . قبل و پس از شیردوشی دام ها دستان خود با صابون و آب گرم بشویید؛ همچنین لازم است پستان گاو نیز پیش از شیردوشی شسته شود.

15.برای پیشگیری از جا به جایی اجرام بیماریزا لازم است افراد از لباس، کفش، جوراب و کلاه مخصوص کار استفاده کنند. در طول کار مرتب دست ها را تا جایی که باز بوده است با آب و صابون بشویید. از خوردن، آشامیدن وسیگارکشیدن در زمان کار، دست زدن به همه ی قسمت های صورت بویژه دهان، بینی و چشم ها خودداری کنید.

16.به محض ورود به خانه دست ها و پس از تعویض لباس، صورت و دستها را تا جایی که باز بوده است با استفاده از آب گرم و صابون بشویید. به خاطر داشته باشید ضدعفونی کنند ههای دست مربوط به زمانی است که آب در دسترس نباشد. توجه داشته باشید که ساعت، انگشتر و تلفن همراه هم میتوانند سبب انتقال آلودگی شوند.

17.امکان انتقال آلودگی از محیط و افرادی که در مزارع و مراکز حمل، توزیع و عرضه ی آبزیان فعالیت می کنند به آب و بدن آبزیان زنده از جمله ماهی قرمز و برعکس از آبزیان، آب و وسایل مربوطه به انسان وجود دارد؛ بنابراین دور بودن افراد مبتلا به بیماری های تنفسی از آبزیان در همه ی مراحل تولید تا عرضه و رعایت کلیه ی نکات بهداشت افراد و محیط که قبلاً به آ نها اشاره شد ضروری است.

18. ممکن است از راه ورود انسان بیمار یا آلوده و همچنین وسایل نقلیه، شان، کندو و ابزار زنبورداری از مناطق

آلوده، ویروس کرونا به زنبورستا نها وارد شود و زمینه را برای آلوده شدن افرادی که در آنجا حضور دارند و نیزآلودگی عسل، موم، ژله رویال و دیگر تولیدات فراهم سازد. عرضه ی چنین تولیداتی حتی به صورت بسته بندی می تواند سبب انتقال ویروس به سایرین شود؛ بنابراین لازم است اصول گفته شده در موارد بالا، در خصوص بهداشت فردی و محیط زنبورستان رعایت شود. برای حفظ سلامتی خود و پیشگیری از انتقاال آلودگی­ها، بهتراست از کوچ دادن کندوها در این شرایط خودداری کنید.

19. توجه داشته باشید کسانی که در حوزه ی تولید، بسته بندی، حمل، توزیع و عرضه ی فرآورده های خام دامی وخوراک دام فعالیت دارند باید عاری از هرگونه نشانه ی بیماری تنفسی باشند و در صورت سلامت نیز بدون پوشاندن بینی و دهان در کنار این محصولات حتی در حالت بسته بندی شده، عطسه و سرفه نکنند؛ استفاده از ماسک به تأمین بهداشت این فرآورد هها کمک خواهد کرد. قبل و پس از تماس با فرآورد ه ها حتی شکل

بسته بندی شده ی آ نها، دست ها را طبق روال گفته شده بشویید. مسئولین توزیع از قرار دادن سبدها وکارتن های حمل بر کف خیابان و معابر خودداری کنند.

20. هرگز ماسک و دستمال های مورد استفاده را در محل کار رها نکنید. باید آن ها را در درون کیسه های پلاستیکی قرار دهید، در کیسه را ببندید و داخل سطل زباله ی دردار بیاندازید. توجه داشته باشید که قرار دادن کیسه در داخل سطل ها برای انتقال زباله ها به صورت بسته بندی شده به خارج از محل کار یا خانه، ضروری است؛ در غیراین صورت هم سط ل آلوده می شود و هم انتقال زبال ه می تواند با انتقال ویروس همراه باشد.

21. انواع گوشت و فرآورد ههای دامی را از مراکز معتبر و مجاز تحت نظارت دامپزشکی، به شکل بست هبندی شده ودارای نشان دامپزشکی، خریداری کنید. لازم است سطح بسته ها به محض انتقال به خانه ضدعفونی شود. درچنین شرایطی از سوی سازمان دامپزشکی کشور خرد کردن گوشت، مرغ و ماهی در مراکز عرضه، ممنوع اعلام شده است.

22. از مصرف شیرخام و محصولات لبنی غیر پاستوریزه، تخم مرغ خام و نیم پز و انواع گوشت و امعا و احشای

خوراکی چهارپایان، پرندگان و آبزیان به شکل خام، نیم پز و کبابی خودداری کنید.

23. از شکار، فروش، خریداری و مصرف پرندگان آزاد پرواز و وحشی خودداری کنید. این ها می توانند ناقل مکانیکی ویروس از نواحی آلوده باشند.

24. در زمان استفاده از مواد ضدعفونی کننده با رعایت نکات ایمنی، مراقب سلامت خود باشید. کاملاً طبق توصیه ها عمل کنید. آنچه را نمی دانید از کارشناسان حوزه ی پزشکی و دامپزشکی بپرسید و حتماً از ماسک، کلاه و دستکش استفاده کنید.

منبع:پورتال آموزش و ترویج سازمان دامپزشکی کشور

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آموزش و ترویج,اخبار شهرستانها ,اخبار شهرستان جیرفت,اخبار شهرستان قلعه گنج,اخبار شهرستان رودبار جنوب ,اخبار شهرستان عنبرآباد ,اخبار شهرستان کهنوج,اخبار شهرستانن منوجان ,اخبار شهرستان فاریاب ,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 252022
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال جنوب کرمان

admin ادمین پورتال جنوب کرمان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید