_آشنایی با خطرات ناشی از کشتار دام خارج از کشتارگاه
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان،دکتر مطهره مختاری مسوول اداره نظارت بر بهداشت عمومی گفت: گوشت قرمز یکی از مهمترین فرآورده های خام دامی بوده و در صورتی که تولید و عرضه آن در شرایط غیربهداشتی انجام گیرد منجر به بروز مخاطرات بهداشتی جدی خواهد گردید.
دکتر مختاری آلودگی های زیست محیطی ناشی از باقیمانده های کشتاری ، آلودگی لاشه در اثر تماس با زمین و یا سطوح آلوده در هر یک از مراحل کشتار پوست کنی و آماده سازی لاشه، ایجاد چهره ناخوشایند محیطی، ایجاد آثار منفی روحی و روانی در کودکان شاهد کشتار دام و علی الخصوص انتشار عوامل بیماریزا را از مخاطرات کشتار دام در خارج از کشتارگاه برشمرد و افزود: در صورت کشتار دام در کشتارگاه، دام یا لاشه بیمار و غیر قابل مصرف توسط بازرس بهداشتی کشتارگاه حذف و از چرخه مصرف خارج می گردد. همچنین با توجه به نگهداری لاشه به مدت حداقل 24 ساعت در اتاق پیش سرد موجود در کشتارگاههای دام بسیاری از عوامل بیماریزا من جمله عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو غیرفعال می گردد.
وی در پایان از همشهریان خواست: گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز مجاز تحت پوشش بهداشتی دامپزشکی و دام کشتارشده در کشتارگاههای دام تامین نمایند.
نظر دهید