با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیشتر آشنا شویم
آنفلوانزا از بیماری های خطرناک پرندگان است که عامل آن ویروس می باشد. ویروس آنفلوانزا در صورت جهش ژنتیکی به یکی از بیماری های بسیار خطرناک مشترک میان انسان و حیوان تبدیل می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان،کسانی که با پرندگان در ارتباط هستند یعنی روستاییان، کارکنان مرغداری ها، فروشندگان طیور، شکارچیان، دامپزشکان، کارکنان دامپزشکی و کشتارگاه ها، کارگاه های پرشویی و تبدیل ضایعات، مراکز توزیع و عرضه مرغ، فروشگاه ها و نمایشگاه های پرندگان و بالاخره تمام مصرف کنندگان با خطر ابتلا به این بیماری روبه رو هستند.
پرندگان وحشی و آبزی یکی از عوامل مهم انتشار این بیماری اند. گراز هم می تواند ویروس بیماری را به انسان انتقال دهد.
این بیماری در صورت شدت می تواند سبب مرگ و میر زیادی در گله شود.
برای پیشگیری و کنترل بیماری در مرغداری ها لازم است همه نکته های بهداشتی –قرنطینه ای توسط مرغداران و سایر کارکنان واحد مانند پوشیدن لباس و کفش کار، دوش گرفتن قبل و بعد از کار، شستشو و ضدعفونی دست ها، سالن ها، وسایل کار و نقلیه، تهیه جوجه و خوراک طیور از محل های مطمئن، دفن بهداشتی یا سوزاندن لاشه ها، خارج نکردن کود و لاشه طیور از مرغداری ها رعایت شود.
بیماری آنفلوانزا در انسان در صورت پیشرفت و درمان نامناسب ممکن است سبب مرگ شود. کودکان، افراد پیر و زنان باردار بیش تر و زودتر دچار این بیماری می شوند.
وزارت بهداشت برای پیشگیری از همه گیر شدن بیماری آنفلوانزای انسانی توصیه می کند افراد رعایت بهداشت فردی را جدی بگیرند و در صورت بیمار شدن استراحت کنند، مایعات بنوشند، به توصیه های پزشکان توجه داشته باشند و درباره واکسن با پزشک مشورت کنند.
لازم است گوشت و تخم مرغ پرندگان به صورت کاملا پخته استفاده شود و از شکار پرندگان آزاد پرواز و آبزی در تمام زیستگاه های حیات وحش پرهیز شود. لازم است اطراف محل نگهداری طیور بومی حصارهای توری کشیده شود و از خرید و فروش و مصرف پرندگان شکاری خودداری شود. هر گونه مرگ و میر غیرعادی پرندگان مهاجر و طیور سنتی و صنعتی باید به ادارات دامپزشکی گزارش شود.
نظر دهید