توصیه های بهداشتی دامپزشکی در خصوص ماهی قرمز شب عید
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان،با توجه به نزدیک شدن سال نو و تمایل مردم به خرید ماهی قرمز و حضور این ماهی در سفره شب عید لازم است همشهریان عزیز هنگام خرید ماهی قرمز به نکات ذیل توجه کنند:
- ماهی قرمز را از مراکز معتبر وتحت نظارت دامپزشکی خریداری نمایید.
- ماهیان سالم و دارای تحرک و شنای طبیعی را خریداری کنید و از خرید ماهی با علائم ساییدگی باله،وجود لکه های پنبه مانند سفید یا قرمز روی بدن و چشم های بیرون زده خودداری نمایید
- ماهیان تازه خریداری شده را حداقل دوهفته جدا از ماهیان آکواریوم نگهداری کنید و در صورت سالم بودن آنها را به آکواریوم اصلی منتقل کنید
- بعد از هر بار دست زدن به ماهی یا آب آن دستها را با آب و صابون بشویید و در صورت وجود سابقه حساسیت حتما از دستکش استفاده کنید.
- در صورت تمایل ماهی قرمز را در پایان ایام نوروز در حوضچه های محصور موجود در پارکها رها کنید و از رهاسازی آن در منابع آبی آزاد مثل رودخانه ها و دریاچه پشت سدها خودداری نمایید.
- بهتر است از نمک به عنوان ضد عفونی کننده به میزان 30 گرم در لیتر استفاده کرد و از هیچ شوینده ای برای شستن تنگ استفاده نشود .
- لازم است آب ماهی حداقل 48 ساعت قبل از استفاده درظرفی دهان گشاد نگهداری شود تا کلر آن از بین برود و دمای آن هممناسب شود.
- تعویض آب ماهی بسته به میزان کثیفی آب،یک تا دو هفته یکبار مناسب است
- جهت تغذیه ماهی بهتر است از غذای آماده که میزان مواد مورد نیاز ماهی در آن حساب شده است استفاده شود
- ماهی دوبار در روز غذادهی شود آن هم به اندازه ای که در مدت 1تا 2 دقیقه مصرف شود.
نظر دهید