هشدار مجدد اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان نسبت به احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو(CCHF)
مدیر کل دامپزشکی جنوب کرمان گفت : شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان ،دکتر علی احمدی مدیر کل دامپزشکی جنوب استان با اشاره به اینکه : بیماری cchf در انسان یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بجز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دامها ندارد. کنه ها ناقل اصلی این بیماری می باشند.ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که دراین مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری ، پشم چینی ، کشتار دامهای آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت های آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود . وی تصریح کرد همچنین گزش کنه ، له کردن کنه با دست ، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راههای انتقال بیماری می باشد.
وی گفت : با توجه به فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها ، احتمال بروز و شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند.از جمله مهمترین راههای کنترل و پیشگیری این بیماری می توان به سمپاشی دام و اماکن دامی ، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام ، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد .
دکتر احمدی افزود : یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی ، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حدافل بمدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد می باشد .
مدیر کل دامپزشکی جنوب کرمان همچنین تاکید کرد : کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی فردی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه پیشنهاد می گردد شهروندان محترم تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام نمایند .
نظر دهید