با افزایش فعالیت کنه ها، بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF) در فصل گرما تشدید می شود
با توجه به گرمای شدید هوا و تشدید فعالیت کنه ها، دامداران نسبت به سمپاشی محل دامداری خود اقدام نمایند؛ تا از خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در امان بمانند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان،دکتر مطهره خوشکام رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان گفت: با افزایش گرمای هوا و فعالیت کنه های ناقل بیماری تب کریمه کنگو، رعایت مسائل بهداشتی و سمپاشی اماکن دامی از سوی دامداران دارای اهمیت زیادی می باشد.
دکتر خوشکام کنترل و پیشگیری از بیماریهای انگلهای خارجی دامها را مهم عنوان نمود و خاطرنشان کرد: کنهها در هوای گرم تابستان بیشترین فعالیت را دارند و در تمام مراحل زیستی از خون و مایعات بین بافتی تغذیه و حیوانات مبتلا را کم اشتها، ضعیف، لاغر و دچار کم خونی نموده و نهایتأ تولید شیر، گوشت و پشم در آنها کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: تب کریمه کنگو بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق دام آلوده به انسان منتقل میشود؛ این بیماری در مرحله اول در دام قابل شناسایی نمی باشد و مهمترین راه اطمینان از سلامت گوشت مصرفی، خرید از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی که محصول مورد عرضه آن ها دارای مهر و لیبل دامپزشکی است؛ می باشد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق خونابه گوشت و همچنین از طریق کنه که از بدن دام آلوده جدا میشود و انسان را مورد گزش قرار میدهد؛ به انسان منتقل میشود و حتی خطر انتقال از انسان مبتلا به شخص دیگر، از طریق ترشحات بدن وجود دارد؛ این بیماری با علائمی همچون تب و لرز، دردهای عضلانی در کمر و پا، خونریزیهای زیر جلدی و داخلی خود را نشان دهد.
دکتر خوشکام بر لزوم استفاده از ابزار مناسب در حین انجام کارهای مرتبط با دام از جمله استفاده از لباس کار، عینک، دستکش، چکمه و خرید گوشت از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی که دارای مهر و برچسب دامپزشکی باشد تأکید کرد و آن را در کنار نگهداری دام در شرایط مناسب بهداشتی و سمپاشی اماکن دامی از مهمترین راه کارهای مقابله با این بیماری خطرناک دانست.
نظر دهید