هشدار اداره کل دامپزشکی جنوب استان کرمان در برابر شیوع بیماری تب مالت
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان،دکتر مطهره خوشکام مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان گفت: تب مالت بیماری خطرناک و مشترک بین انسان و دام می باشد.
وی با اشاره به اینکه دامهایی که به این بیماری مبتلا شده اند باید از گله حذف شوند گفت: یکی از علایم مهم این بیماری در دام سقط جنین است.
راههای انتقال بیماری به انسان:
- مصرف شیر خام آلوده یا فرآورده های لبنی حاصل از آن که به خوبی جوشانده نشده
- استنشاق هوای آلوده در محیطهای نگهداری دام
- ورود باکتری از راه خراش های پوستی و ملتحمه چشم
موارد بروسلوز انسانی ناشی از مصرف گوشت و فرآوردههای آن کمتر از موارد ناشی از مصرف فراورده های لبنی آلوده میباشد. دلیل این امر پختن مناسب گوشت دام و حساسیت باکتری بروسلا(عامل بیماری تب مالت) به دما است.
راهکارهایی در زمینه پیشگیری از تب مالت در انسان:
- جوشاندن شیر به مدت 10_5 دقیقه در حرارت 60 درجه (میکروب تب مالت در شیر با جوشاندن از بین می رود)
- استفاده از وسایل حفاظتی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس غیر قابل نفوذ در زمان تماس با دام
- خودداری از مصرف شیر خام یا جوشانده نشده
- خودداری از مصرف پنیر تازه محلی مگر اینکه پنیر حداقل چهل روز در آب نمک نگهداری شده باشد( برخی منابع تا 2 ماه را نیز توصیه کرده اند)
- مصرف شیر و سایر فرآورده های لبنی پاستوریزه و سالم
دکتر خوشکام در پایان افزود: علائم تب مالت می تواند پس از چند هفته تا چند ماه، از بین رفته و دوباره بازگردد و در برخی افراد، تب مالت می تواند مزمن باشد و علائم آن تا چندین سال ادامه یابد.
نظر دهید