_تشریح راه های انتقال، پیشگیری و کنترل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF)
معاون سلامت راه های انتقال، پیشگیری و کنترل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان دکتر خوبیار مشایخی معاون سلامت راه های انتقال، پیشگیری و کنترل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) را تشریح کرد.
دکتر مشایخی اظهار داشت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) یک تب ویروسی خونریزی دهنده است که به وسیله کنه منتقل میشود.
ایشان افزود: این بیماری یک بیماری دامی است که حیوانات اهلی و وحشی را گرفتار می کند، اما می تواند باعث ابتلای انسان ها هم بشود. گزش کنه آلوده، له کردن کنههای آلوده و تماس مستقیم با خون، ترشحات و بافتهای دام آلوده و تماس با افراد بیمار یا وسایل آلوده از مهم ترین راه های انتقال بیماری به انسان می باشند.
وی با بیان این که همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند افزود: گروههای پرخطر در معرض این بیماری شامل دامداران و چوبداران، دامپزشکان وکارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان وکارکنان کشتارگاه، پزشکان، پرستاران، بهیاران، کارکنان بیمارستان می باشند.
معاون سلامت دامپزشکی جنوب کرمان در پایان از شهروندان خواست به جهت پیشگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) رعایت نکات بهداشتی از قبیل اجتناب از کشتار دام در منازل، معابر و مکانهای عمومی و ذبح دام در کشتارگاه، خودداری از خرید گوشت بدون مهر دامپزشکی، حفاظت فردی جهت جلوگیری از گزش کنه از قبیل استفاده از پیراهن آستین بلند، شلوار بلند، چکمه و دستکش در هنگام تماس با دام و تعویض لباس، چکمه و دستکش پس از تماس با دام و شستشوی آنها، پرهیز جدی از نگهداری دام بهخصوص گوسفند و بز در منازل به دلیل احتمال آلودگی با ویروس و کنههای ناقل آن ،اقدام به سمپاشی مرتب دامها و جایگاه نگهداری آنها در تمامی سال بهخصوص در فصل گرم ،اجتناب از تماس بیمورد با جایگاه دام و دام درصورت سفر به مناطق روستایی (در صورت انجام این کار باید رعایت پوشش کامل را نمود) ،استفاده از وسایل ایمنی شامل کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیشبند پلاستیکی، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام، نگهداری گوشت تازه حداقل به مدت 24 ساعت و الایش های خوراکی مثل جگر و… به مدت 48 ساعت در دمای یخچال (0 تا 4 درجه سانتیگراد) ضروری دانست.
نظر دهید