• 1402/02/16 - 08:19
  • تعداد بازدید : 167
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

"بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) قابل پیشگیری است."

با شروع فصل گرم سال و آغاز زمان تکثیر و فعالیت کنه ها توجه به راه های کنترل و پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) توسط شهروندان، روستاییان و دامداران حائز اهمیت زیادی می باشد. تب کریمه-کنگو از جمله بیماری های مشترک میان انسان و حیوانات است و چون تب همراه با خونریزی از نشانه های مهم این بیماری در انسان است،به آن تب خونریزی دهنده ی کریمه-کنگو (CCHF) می گویند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان،دکتر مطهره خوشکام رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی این اداره کل گفت:چون عامل بیماری در خون و سایر بافت های بدن حیوان آلوده قرار دارد در نتیجه این بیماری با انجام کارهایی مانند شاخ بری، اخته کردن، خون گیری، پشم چینی، شکار حیواناتی مثل خرگوش و گراز، پانسمان و رسیدگی به جراحت های دام های آلوده ، کمک به زایمان دام ها، اقدام های کشتارگاهی، فعالیت های آشپزی، گزیده شدن توسط کنه، له کردن کنه آلوده با دست یا هر وسیله دیگری و... قابل انتقال به انسان می باشد.

وی افزود:در کشور ما بیش ترین موارد ابتلا از راه ذبح غیربهداشتی دام و تماس با انسان های بیمار بوده است چون عامل شیوع بیماری در دام ها کنه است و در زمان گرم بودن هوا کنه ها بیشترین فعالیت را دارند،این بیماری بیشترین شیوع را  در دارد.

دکتر خوشکام گفت:همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند اما دامداران ، روستائیان،عشایر،دامپزشکان،واکسیناتورها،کارکنان بیمارستان ها و درمانگاه ها ،قصاب ها و سلاخ ها و کارکنان کشتارگاه ها،کارکنان آشپزخانه ها و رستوران ها،شکارچیان و کارکنان حوزه حیات وحش و همچنین افرادی که برای گردش به روستاها می روند و یا گوشت و احشای دام های تازه ذبح شده را مصرف می کنند،بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی این اداره کل خاطرنشان کرد:یکی از مهم ترین راه های پیشگیری و مبارزه با این بیماری خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه و مراکزی که تحت نظارت دامپزشکی نیستند و پرهیز از خرید و مصرف گوشت فاقد مهر دامپزشکی می باشد. در غیراینصورت و در مواقع اجبار بایستی در زمان ذبح دام از وسایل محافظتی مانند:عینک ، دستکش و... استفاده کرد و گوشت را قبل از قطعه کردن به مدت 24ساعت و جگر،دل، قلوه و... را به مدت 48ساعت در یخچال با دمای 4-0 درجه سانتیگراد به منظور غیرفعال کردن ویروس قرارداد.

توصیه همیشگی ما این است که برای پاک کردن هر گوشتی ،به منظور حفظ سلامت و بهداشت فردی از دستکش استفاده شود.

وی در پایان گفت:حمام ضد کنه و سم پاشی دام و جایگاه نگهداری آنها ،عدم نگهداری هرگونه وسیله اضافی در جایگاه دام به دلیل تخمگذاری کنه در آنها از مهمترین راه های مبارزه با عامل به وجود آورنده این بیماری می باشد. به علاوه مواردی همچون پرهیز از قاچاق دام و هریک از فرآورده های آن وقرنطینه دام تازه خریداری شده به مدت 14روز نیز از دیگر راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری CCHF در انسان ها می باشد.

  • گروه خبری : همایش,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 301049
کلمات کلیدی
sardabir سردبیر

sardabir سردبیر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه